Travel Diary America #Part 1 (14-11-2014)

Hallo lieve lezers en lezeressen,
Hier weer een berichtje van mij. Het heeft even geduurd, maar zoals jullie waarschijnlijk nog weten was ik in Amerika op vakantie met mijn lieve schoonfamilie.
Wat was het daar enorm leuk!!!! Wat een andere wereld, maar ik hou ervan.
Vandaag kan je dan ook mijn eerste verslag lezen van deze enorm bijzondere, leuke en gezellige reis. 

Dag 1 (de reis)
Daar gaan we dan met z’n zessen richting schiphol. Op naar een lange zit in het vliegtuig, maar “who cares” we gaan namelijk op vakantie. We zitten nog maar net in het vliegtuig en ja hoor de broertjes beginnen alweer met een kussengevecht. Sorry voor diegene die daar last van had in het vliegtuig ;-). Na een lange reis landde we dan eindelijk op Sanford Orlando. Hup snel het vliegtuig uit en snel door de douane heen (nou ja snel) om daarna te kunnen genieten van de warme lucht die ons tegemoet zou komen. (denk aan ongeveer 28 graden). Nu was er even een spannend moment, passen alle koffers wel in de auto? En niet geheel onbelangrijk passen wij er dan ook nog in? Maar ja alles in Amerika is GROOT dus ook onze huur auto, dus geen stress alles (inclusief wij zelf) paste in de auto. Yessss we zijn eindelijk aangekomen in het huisje (denk Amerikaans, dus onze Villa). Heerlijk met zwembad en in onze achtertuin een golfbaan. Eerst onze koffers maar eens uitpakken en dan opzoek naar een restaurant. We hebben heerlijk Italiaans gegeten en Peter nam gelijk maar een BIG pizza. En natuurlijk ( zoals wij wel gewend zijn) hij at hem helemaal op.

Dag 2
Natuurlijk weer lekker vroeg wakker geworden. Maar wat was dat mooi. Zie deze mooie foto voor de opkomende zon in onze achtertuin. 
Verder hebben we deze dag maar gebruikt voor het verkennen van Orlando en voor het boodschappen doen in een supermarkt die zo groot is als alle supermarkten van Gorinchem bij elkaar. Als je wilt kan je een hele dag rondlopen in deze supermarkt en dan heb je nog geen eens alles gezien. Natuurlijk hebben we vandaag ook kaartjes gekocht voor Disney, SeaWorld en het Kennedy Space Center. Want wat is Orlando zonder alle parken. En niet te vergeten in Orlando (waarschijnlijk in heel Amerika) heb je enorm veel outlets. Vandaag hebben we dan ook verschillende outlets bezocht. En natuurlijk ook wat leuke dingen gekocht, waaronder mijn lekker warme UGG pantoffels.

Dag 3 (Kennedy Space Center)
Het Kennedy Space Center is de lanceerbasis van de NASA. Het gebied is net zo groot als onze provincie Flevoland. Zoals ik al zei alles in Amerika is GROOT. Wat een enorme ervaring is deze dag geweest. In alle vroegte (voor ons dan) gingen we richting het Kenney Space Center. En natuurlijk de broertjes waren de broertjes niet geweest zonder grappen. Dus ook onderweg naar het space center hebben zij flink veel grappen uitgehaald. Een leeg flesje water aanbieden aan een wielrenner (lees uitgeputte wielrenner) hoorde onder andere bij de grappen. Na een hoop lol zijn we dan uiteindelijk aangekomen bij het Kennedy Space Center. Wat een hoop indrukken gelijk al bij aankomst. We zagen gelijk al meer dan 30 raketten staan. Maar Nora (schoonmoeder) vond deze raketten wel klein in vergelijking met alle ander dingen in Amerika die enorm zijn. Maar ik zal jullie vertellen ook deze raketten waren groot (Nora…dus niet GROOT). Bij het space center is er een mogelijkheid om met een twee uur durige busrit mee te gaan. Natuurlijk hebben wij dit ook gedaan. Tijdens deze rondrit kom je langs alle belangrijke locaties van het complex. Denk aan het hoofdkwartier, lanceerplatforms, etc. Na deze bijzondere rondrit hebben we de Atlantis bezocht.
Deze dag was een super ervaring, en zeker weer iets om nooit te vergeten.
p.s. Wist je dat de grootste geschilderde Amerikaanse vlag ter wereld geschilderd is op het hoofdkwartier van de NASA. 1 streep van de vlag is wel 10 meter breed.


Dag 4 Sea World


YESSSS een droom die uitkomt vandaag. Mijn opa en oma gaan al jaren naar Amerika en elke keer als ze terug komen van hun reis hebben ze weer een leuk filmpje van Sea World. Na al deze mooie films gezien te hebben ga ik dan nu eindelijk zelf naar Sea World. Na ons goed voorbereid te hebben gingen we dan op pad. Ook in Sea World hebben ze verschillende achtbanen dus besloten we dan maar om gelijk in een van de geweldige achtbanen te gaan. Na gillend op z’n kop gehangen te hebben in deze achtbaan zijn we naar de animal show geweest. Wat was dat geweldig!! Honden, katten, ratten, vogels, stinkdieren en varkens, allemaal te zien in deze show. Het was echt een dierenboel. En toen gingen we naar de Shamu show. Gelukkig zaten we niet in de soak zone, anders had ik nu nog nat geweest. De laatste show op deze dag was de dolfijnen show. In het dolfinarium is dit al bijzonder, maar in Amerika pakken ze helemaal mooi uit.

Dag 5 Rustdag
RUSTDAG???? Ja…deze hadden we echt nodig. 2 dagen achter elkaar parken bezoeken is toch best wel vermoeiend. Je slentert echt op zo’n dag, maar ook zijn het enorm veel indrukken die je meemaakt. In onze Villa hadden we ook een heerlijk zwembad. Nou ja heerlijk, het water was vrij koud. Maar goed toch hebben we allemaal een duik genomen. Zoals ik al eerder zei, de broertjes zijn de broertjes niet zonder leuke ideeën. Nou vandaag kwamen ze weer op zo’n idee. “We leggen de go pro op de bodem van het zwembad en gaan dan bommetjes maken”Ach ja ze moeten ook hun kindsheid kwijt. Nou eigenlijk was het best leuk, totdat Peter boven water kwam en vertelde dat het zwembad niet zo heel diep was. En ja hoor hij draaide zich om en je gelooft het vast niet, maar hij had zijn rug weer eens opengehaald. Voor de mensen die Peter niet goed kennen …hij heeft altijd wat. En Sander, die let altijd gewoon netjes op en had dus nergens last van. Die kon dus vrolijk doorgaan met zijn bommetjes.
Na heerlijk gespeeld te hebben werden we door Sander en Pauline uitgenodigd om te eten. Wat een leuke tent was dat, grote stukken vlees en live muziek. Sander en Pauline, nog bedankt voor deze leuke avond.

Dag 6 Disneyland


Disney, oooh ik ben er gek op. Na al een paar keer Disneyland Parijs bezocht te hebben gaan we dan nu eindelijk naar Disney Magic Kingdom. Na onze auto geparkeerd te hebben waren we nog niet bij de hoofdingang. We werden door een boot naar het pretpark gebracht. Dit alleen al was een leuke ervaring. Alle achtbanen hebben we gezien en natuurlijk heb ik in alle achtbanen gezeten. Sommige onder ons niet, maar die hebben heel lief op alle spullen gepast. Zoals we gewend zijn van Disney is er in de avond de electrical parade. De foto’s zeggen denk ik genoeg. Wat een boel lichtjes. Na deze spectaculaire optocht was het tijd voor het vuurwerk. Voordat de vuurwerkshow begon, was er eerst nog een lichtshow op het welbekende kasteel. Wat een mooie afsluiter van inmiddels 5 dagen Orlando.

Dag 7 Laatste dag in Orlando
Het is alweer zover, morgen gaan we alweer richting Fort Myers. Vandaag nog lekker rustig aan gedaan en wat cadeautjes gekocht voor de thuisblijvers.
Psssst…morgen is Nora jarig (en wat hebben wij een leuke verrassing voor haar)

Wil je weten wat, dan moet je toch nog even wachten op mijn volgende bericht.

Geen opmerkingen:
Schrijf Reacties

© Copyright 2018 La vita di LauraDesigned by La Vita di Laura Bloggertheme9. Best free blogger templates