Travel Diary Ameland – Hotspots (25-05-2015)


Ameland….het top eiland van Nederland als je het mij vraagt. Sinds ik eigenlijk geboren ben kom ik al op Ameland. Ik vind het er geweldig, lekker uitwaaien en genieten van het eiland. Wil je leuke tips over het eiland lees dan snel verder!!!

Met de hemelvaart zat Ameland weer in de planning. Nu wel met een bijzondere reden. Mijn lieve vriendinnetje Leonoor is afgelopen September getrouwd en je raad het waarschijnlijk al…Een weekendje Ameland was het huwelijkscadeau wat Peter en ik hun cadeau hebben gedaan. Je zult wel denken waarom een huwelijkscadeau Ameland.
Nou vorig jaar met de hemelvaart gingen Leonoor en Richard toevallig naar Ameland, en heel toevallig Peter en ik waren er toen ook. We hebben super leuke dagen gehad met z’n vieren. Maar vooral Leonoor en Richard hebben het super leuk gehad, want Richard ging op zijn knieën en vroeg Leonoor ten huwelijk.  Super romantisch op het strand bij de zonsondergang. Ik was totaal in shock toen ik de foto van Leonoor ontving met een ring om haar vingen!
Mijn aller aller aller eerste bruiloft.
We hebben het zo super leuk en gezellig gehad en wil jullie graag allemaal op de hoogte brengen, waarom Ameland zo geweldig is!

Dus ja nu snap je waarschijnlijk wel waarom wij dit cadeau hebben gegeven.


TIP NUMMER 1:  DE FIETS
Als je op Ameland bent moet je gewoon een fiets huren. Er zijn zulke mooie fietsroutes aangelegd. Vind je fietsen niets dan hebben ze ook elektrische fietsen of elektrische scooters.

TIP NUMMER 2: HET OERD
Het oerd is het onbewoonde natuurgebied in het oosten van Ameland. Het is een duinlandschap dat een super grote vogelpopulatie kent. In het oerd hebben ze ook een wandelroute uitgezet. En niet te vergeten een uitkijkpunt over het hele eiland. Het leukste vond ik toch wel onze fotosessie daar. Zie hieronder het resultaat.
TIP NUMMER 3:PAARDENREDDINGSBOOT
Helaas hebben wij dat dit weekend niet gezien, maar ben je op het eiland tijdens dit spektakel dan moet je daar gewoon heen. Dit spektakel is de lancering van de oude Amelander Reddingsboot. Tien paarden trekken de boot met donderend geweld over het strand en door de branding van de zee. Dit wordt ongeveer eens per maand gedaan in het plaatsje Hollum

TIP NUMMER 4: PAARDRIJDEN
Altijd al eens willen paardrijden? Dan is Ameland de ideale gelegenheid hiervoor. Heerlijk galopperen over het strand, of stapvoets door de duinen en het bos….alles is mogelijk op Ameland. Neem zeker een kijkje bij De Blinkert in Ballum. Ook bestaat er de mogelijkheid om een huifkar te huren.

TIP NUMMER 5: ROBBENTOCHT
Gezellig met de Robbenboot de waddenzee op om zeehonden te spotten. Vanuit Ballum vertrekt de Robbenboot. Vergeet geen verrekijker mee te nemen. 

TIP NUMMER 6: RONDVLUCHT / PARACHUTE SPRINGEN
Wie van actie houdt kan gaan parachute springen boven het eiland. Op het vliegveld in Ballum verzorgen ze dit voor jou. Ben je niet bang voor hoogte, maar vind je springen uit een vliegtuig te ver gaan? Maak dan een mooie rondvlucht boven het eiland. Ook dit wordt verzorgt op het vliegveld in Ballum door Ameland Aero Service. De piloot Durk zal alles over het eiland vertellen, wanneer je eiland van bovenaf aanschouwt.


TIP NUMMER 7: ETEN BIJ “HET WITTE PAARD”
Wat kun je hier heerlijk eten! Het restaurant bevindt zich in het centrum van Nes. De oude commandeurswoning is authentiek ingericht. Denk aan dikke houten balken en de beroemde tegeltjes (springertjes genaamd).  Het restaurant maakt zoveel mogelijk gebruik van verse Amelander producten.

TIP NUMMER 8: CHILLEN OP HET STRAND
The Sunset is een Ibiza-achtige strandtent waar je heerlijk kunt eten en van de mooiste zonsondergang kunt genieten.

TIP NUMMER 9: BOERENIJS
Bij de kaasboerderij van Ameland kun je heerlijk ijs eten. Geen fabrieksijsjes, maar ambachtelijk bereid ijs.

TIP NUMMER 10: SUIKERBROOD
OOOOhhhhhhhhh……ik heb er nu alweer zin in. Wat maken ze bij Bakkerij de Jong in Nes heerlijk suikerbrood. Echt waar dat moet je gewoon een keer proeven.
Ik kan eigenlijk wel door blijven gaan, maar je moet het zelf gewoon ontdekken. Je kan zowel met de auto, lopend of met de fiets over. De boot vertrekt vanuit Holwerd en je vaart ongeveer 45 minuten voordat je op het prachtige eiland aankomt. 

Geen opmerkingen:
Schrijf Reacties

© Copyright 2018 La vita di LauraDesigned by La Vita di Laura Bloggertheme9. Best free blogger templates