LITTLE THINGS - Een dag van een wijsheid


We hebben niet altijd door hoe groot, kleine dingen in het leven kunnen zijn. Ik weet bijvoorbeeld nog heel goed dat ik vaak op zondag met mijn ouders en broer een ijsje ging halen bij ons in de stad (mmmm….). Deze herinnering is eigenlijk heel klein, maar heeft een groter effect dan dat ik daadwerkelijk zou denken. Elke keer als ik een ijsje eet in de stad denk ik terug aan die tijd.

Soms moet je gewoon even stil blijven staan bij iets heel kleins. Iets wat jou aan het lachen maakt, iets waar je voor altijd aan terug zult denken. 

Een knuffel van een dierbare vriend lijkt misschien iets heel kleins. Maar stel je voor dat deze vriend er niet meer is. Elke keer wanneer jij aan die knuffel denkt komen mooie herinneringen naar boven en hoogst waarschijnlijk tovert het ook een glimlach op je gezicht. Onderschat dus nooit kleine dingen in het leven. Zorg ervoor dat je van die kleine dingen in het leven geniet, ooit zal je deze dingen zien als iets enorms.

Ik heb een top 10 gemaakt met ‘little things’ waar ik enorm van geniet
1. Op mijn fiets naar het werk: Zo zie ik in alle vroegte de natuur ontwaken. Vogeltjes gaan fluiten, de paarden worden buiten gezet, de koeien die ik verliefd aankijk als ik langs fiets en niet te vergeten de opkomende zon.
2. Een goedemorgen van een vreemde: Elke ochtend kom ik dezelfde meneer tegen, en elke ochtend maar weer krijg ik een vriendelijke goedemorgen te horen…..heerlijk
3. Buiten lunchen: In mijn pauze een boterhammetje buiten op eten. Wat een genot als de zonnestralen je gezicht verwarmen.
4. Een knuffel: Geef iemand waar je om geeft een knuffel. Ik weet zeker dat je je daarna goed voelt en nog beter de ander voelt zich zeer vereerd.
5. De slappe lach: Ooooh…je kan maar niet stoppen, je hebt er zelfs pijn van in je buik. Hoe heerlijk is dat, die pijn in je buik kan je gestolen worden.
6. Creatief bezig zijn: En niet denken ik kan het niet, doe het voor jezelf.
7. Kleine overwinning: Oke hier geniet ik ook altijd van, natuurlijk met mijn tenniswedstrijden. Maar stiekem ook al met de training, dan voel ik me soms zo blij als een kind.

8. Vinden van geld: Iedereen heeft het vast weleens gehad. Je trekt een jas of een broek aan, voelt in je zakken en opeens vind je geld. Je wist niet meer dat je het had, maar kan het nu al niet meer missen.
9. Zonsopgang en ondergang: Wauwwww wat kan ik daar van genieten.
10. Een heerlijke kop thee op een koude dag: Kleedje erbij, open haard aan en niet te vergeten je sloffen.

Deze lijst kan maar door en door gaan. Wat zijn de kleine dingen in het leven waar jij van geniet? 


Geen opmerkingen:
Schrijf Reacties

© Copyright 2018 La vita di LauraDesigned by La Vita di Laura Bloggertheme9. Best free blogger templates