Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentjeDat is exact wat Moeder Teresa ooit heeft gezegd.

Deze gedachte brengt mij op het "iets" goeds doen voor de samenleving. Dit resulteerde bij mij door in het bestuur te gaan van Stichting Vrienden van Het Gasthuis.
De stichting geeft het leven van de bewoners van Het Gasthuis meer kleur en fleur.
Sinds 1983 zijn de Vrienden bijzonder actief geweest om iets extra’s te doen voor de bewoners van Het Gasthuis. Dat ‘iets’ resulteerde in een nieuwe rolstoelbus, een piano, een snoezelruimte, een bloemetje bij de verjaardag, audiovisuele apparatuur, een wensboom en nog veel meer.
Wij als "Vrienden" willen de bewoners van Het Gasthuis wat extra levensvreugde geven. Want ‘geven om een ander’ is het mooiste wat er is.Waarom ben ik bij dit vrijwilligerswerk betrokken geraakt?
‘Na het stoppen van de vorige secretaresse ben ik gevraagd om deze

functie binnen het bestuur op mij te nemen. De vraag was voor mij niet moeilijk te beantwoorden. Ik was al bekend met de Stichting Vrienden van Het Gasthuis en wilde maar al te graag mijn steentje bijdrage aan deze mooie stichting. Mijn opa, helaas inmiddels overleden, heeft mogen wonen in Het Gasthuis. Ik zag hoe belangrijk het was voor de bewoners om iets ‘extra’s’ te mogen ontvangen. Ik wilde enorm graag helpen om deze extra’s te kunnen verwezenlijken. Dus mijn antwoord was direct “JA”. Als laatste wil ik nog graag toevoegen, dat ik het enorm belangrijk vind dat mensen van mijn leeftijd iets doen voor de maatschappij, in welke vorm dan ook. Het voelt goed om je in te kunnen zetten voor de maatschappij. Tenslotte zou je het zelf ook fijn vinden als mensen iets voor jou over hebben. In mijn geval heb ik iets over voor de bewoners van Het Gasthuis.’


Wat doe ik binnen de stichting?
‘Zoals eerder vermeld ben ik de secretaresse van de stichting. Ook draag ik mijn steentje bij in de Public Relations commissie. Hoe meer vrienden de Stichting heeft, hoe meer extra’s wij kunnen geven aan de bewoners van Het Gasthuis. De Vrienden van Het Gasthuis zorgen ervoor dat het leven van de bewoners meer kleur en fleur krijgt.


Terugkomend op de quote van Moeder Teresa, is het helpen van 1 persoon ook al erg mooi. Dit laat vooral onze mooie wensboom zien. In het Grand Café van het Gasthuis hebben de vrienden een wensboom geplaatst. De bewoners kunnen hier hun wens achterlaten en de Vrienden zullen ervoor zorgen dat de wens uitkomt.

Graag meer weten over onze stichting bekijk dan onze websiteGeen opmerkingen:
Schrijf Reacties

© Copyright 2018 La vita di LauraDesigned by La Vita di Laura Bloggertheme9. Best free blogger templates